Kom jij in aanmerking?

De fase waarin wij nieuwe deelnemers zoeken voor het onderzoek is volledig afgerond. Met de jongeren die al meedoen blijven wij graag in contact. Wij zullen als het moment daar is contact met hen opnemen voor de vervolgafspraken. Wil jij graag op de hoogte blijven van het onderzoek? Bekijk dan onze nieuwspagina!

Wat houdt meedoen in?

Als je besluit om mee te doen, zullen wij 3 keer een afspraak met je inplannen van ongeveer 1,5 tot 2 uur. Tijdens de afspraak zullen wij een interview en vragenlijsten afnemen. Daarnaast vragen wij je om een computertaak te doen. Ten slotte willen wij een klein stukje van je haar knippen. Door een stukje haar af te knippen, kunnen wij nagaan hoeveel stress iemand de afgelopen 3 maanden heeft ervaren.  Na ongeveer 2 en 4 jaar zullen wij nog een keer een vervolgafspraak met je maken. Tussentijds proberen we contact met je te houden om je te informeren over de voortgang van het onderzoek. 

Wat zijn de mogelijke voor- en nadelen?

Je hebt zelf geen direct voordeel als jij mee doet aan dit onderzoek. Als je besluit mee te doen met het onderzoek, wordt er niets anders van je verwacht dan wanneer je de behandeling zou volgen zonder aan het onderzoek deel te nemen. Jouw deelname kan wel meer kennis opleveren over hoe het verder gaat met de jongeren die een behandeling in de verslavingszorg hebben gehad. Het enige dat we 'extra' van je vragen is om 3 keer een afspraak met ons te maken van ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Vergoeding

Uiteraard krijg je een vergoeding voor je deelname aan het onderzoek Youth in Transition. Zoals eerder benoemd zullen wij drie maal een meting bij je afnemen. Bij deelname aan de tweede en derde afspraak maak je via een loting kans op een cadeaubon t.w.v. 200 euro.